Flyttstädning – det här behöver du tänka på

Fyra städare och en bil från klassiska städ.

Flyttstäd, också kallat slutstäd, är städning som behöver göras när du ska flytta och när alla möbler och kartonger har flyttats från bostaden – när allt är tömt helt enkelt. Det kan vara en utmaning och många drar sig för just det här momentet. Dels kan det vara en tidsfråga – eftersom många flyttar sker inom begränsad tid, som exempelvis vid lägenhetsbyte kan det till och med vara så att allt ska ske under en och samma dag. Men det kan också vara en fråga om vad som orkas och hur mycket energi man har. Du ska bära tunga lådor och möbler för att sedan flyttstäda, det kan vara relativt energikrävande. 

Grundlig städning – ett måste

När man flyttstädar är det många olika moment som ska göras. Allt ska torkas, dammas och det som går ska våttorkas. Fönster ska putsas, ugnen ska rengöras och kylskåpen ska städas. Det ska helt enkelt rengöras – grundligt – överallt. Eftersom det är en grundlig städning som ska göras så kan det vara en fördel att ta hjälp av en städfirma som utför just flyttstädning

Städgaranti och fullskalig städning

Hos oss på Klassiska Städ tar vi hand om allt som behövs inför flyttstädningen – självklart ingår även fönsterputsning. Det enda som bör göras innan vi kommer är borttagning av dekaler/klistermärken samt att rengöring av exempelvis kakelugn, balkong, förråd och altan behöver väljas som tillval när du bokar. Utöver detta så ingår allt som behövs för att lägenheten eller villan ska bli godkänd för städning under slutbesiktningen. Tänk vad smidigt att slippa ta hand om städningen och kunna fokusera helt och hållet på sitt nya boende? Givetvis ingår städgaranti – skulle städningen, mot förmodan, inte bli godkänd så kommer vi självklart och fixar till det.

Inte flyttdags ännu? Boka visningsstäd

Har du inte kommit så långt som till flyttdatum ännu utan går i säljtankar? Inför en eventuell försäljning brukar du behöva se till att lägenheten eller villan är i fint skick. Det är inget måste men genom så kallad visningsstädning så maximerar du helt enkelt säljmöljigheterna. Eventuella köpare blir i regel mer intresserade om bostaden är fräsch och tilltalande. Då kan du även låta Klassiska Städ ta hand om fönsterputsning, som tillval – så att spekulanterna ser utsikten ordentligt.  

Välkommen att kontakta oss inför din flytt eller bostadsvisning, du kan enkelt beräkna pris och boka online. Det kan inte bli smidigare, eller tryggare, än med Klassiska Städ.